Синьо небе и огряна от слънцето Горска сцена. Последната събота на август. И много, много, много НАДЕЖДА от цялата страна.
На 30 и 31 август 2014 г. Приключенски парк „Незабравка”, край Габрово предложи своето гостоприемството на първия Национален фестивал на Надеждата, който сдружение „Пациенти с онкологични заболявания и приятели” организира по проект „Организиране и провеждане на НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА НАДЕЖДАТА като културен модел за социална интеграция и адаптация на хората с онкологични заболявания”, съфинансиран от фонд „Социална закрила” при Министерството на труда и социалната политика. 
По време на наситената програма бяха обособени два панела. Творческият предложи на всички участници 5 арт-ателиета /за работа с восъчни техники, за декупажна техника и работа с природни материали, за изработка на картички, квилинг и работа с хартия, за шев и плетиво, за творческо писане и поезия/, както и музикален, спортен и танцов панел.
Особено силен интерес предизвика лекционният панел с участието на лектори/лекари и психолози/ с национален авторитет.
Жените от Сдружението са партньори в проект „Повишаване информираността на обществото по проблемите на ВХ и лобиране за техните права” на Български Червен кръст. доброволците по проекта към ОС на БЧК – Габрово посрещаха гостите на фестивала и раздаваха информационни и здравно-просветни материали.
Младежите от БМЧК – Габрово изненадаха „бабите” с емоционална игра на „Не се сърди човече”.
Гости на фестивала бяха участнички в проекта за възрастни хора от област Русе.