В навечерието на един от най-големите християнски празници – Рождество Христово, Центровете “Домашни грижи“в гр. Враца, гр. Бяла Слатина, гр. Криводол и гр. Оряхово отбелязаха петата годишнина от създаването си. Събитията, традиционно организирани с подкрепата на общините, бяха чествани с тържества на 19 и 20 декември, 2017 г. и на тях присъстваха потребители на услугите, екипите и доброволци на центровете, както и много гости.

Събитията бяха уважени от  кметовете на общините Бяла Слатина и Криводол – инж. Иво Цветков и г-н Петър Данчев. Присъстващите бяха поздравени и от  директора  на ОС на БЧК – Враца – г-жа Гергана Михалчева, представители на НС на БЧК, РЗИ-Враца, РД „Социално подпомагане“ и други партньори.  

Празнично настроение по време на концертите придадоха изпълненията на местните

таланти от детските градини, училища и пенсионерски клубове. Рождениците получиха много поздравления от партньорски институции и искрени думи на благодарност от възрастните хора.

Благодарение на финансиране от страна на Швейцарски Червен кръст, Центровете „Домашни грижи“ в област Враца обгрижват 423 нуждаещи се възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания, много от които самотноживеещи. В обхвата на услугите попадат както общинските центрове, така и още 14 малки и отдалечени населени места със затруднен достъп до професионални здравно-социални услуги.